Video! 41 de sportivi cu dizabilități din toată lumea participă la turneul de tenis BRD ARGEȘ OPEN – Wheelchair Tenis de la baza Star din Bascov! Demonstrație inedită în centrul Piteștiul

aug. 4, 2021

Astăzi, debutează “BRD ARGEȘ OPEN – Wheelchair Tenis”, ediția a IV-a– eveniment sportiv dedicat tenismenilor paralimpici. 41 de sportivi cu dizabilități din mai multe țări, 30 de băieți și 11 fete, sportivi cu performanțe remarcabile la nivel mondial. Competiția se desfășoară la baza sportivă STAR Bascov, în perioada 03-07 august 2021. De subliniat că numărul sportivilor care și-au manifestat intenția de a participa a fost mult mai mare dar din cauza restricțiilor impuse de pandemie aceștia nu au mai făcut deplasarea.
Remarcată a fost o sportivă din Japonia care este în top 10 în țara sa și cu toate aceastea nu a prins lotul pentru olimpiada paralimpică având în vedere că în țara asiatică concurența este la un nivel extrem de ridicat. Această sportivă a venit cu mai multe zile înainte de debutul competiției și s-a antrenat zilnic câte șase ore, de multe ori pe temperaturi care au depășit 30 de grade.

Primarul Cristian Gentea s-a arătat impresionat de numărul de competitori, de varietatea țărilor din care provin și, mai ales, de spiritul competitiv al acestora, în ciuda dificultăților de ordin fizic cu care se confruntă. De precizat că evenimentul este sponsorizat în întregime pe plan local. Parteneri sunt AOA Argeș, CJ Argeș, care a finanțat cu 23.000 de lei din totalul de 45.000 de lei cât a costat cu totul organizarea, Primăria Pitești, Primăria Bascov și Mioveni. Alexandru Crăciun, reprezentantul asociației „Primii pași spre performanță” și-a exprimat nemulțumirea că ministrul Tineretului și Sportului, el însuși sportiv paralimic la ciclism, nici măcar nu a vrut să răspundă la solicitările Asociației, în contextul în care aceasta este singura competiție internațională destinată persoanelor cu handicap care se mai organizează în țara noastră.Aseară, mai mulți sportivi au făcut, chiar în centrul Piteștiului, o demonstrație de tenis în fotolii rulante. La eveniment au fost și viceprimarul Piteștiului, Mihai Mihăilescu și consilierul local Ana Stan.
Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu a ținut să sublinieze la rândul său dăruirea acestor sportivi: “Vorbim până la urmă de un gest de normalitate care are în vedere parteneriatul încheiat între Consiliul Județean Argeș, primăriile Pitești, Bascov, Mioveni și alte entități private pentru o cauză mai mult decât nobilă, pentru că vorbim de o competiție sportivă internațională care contează în calificarea la Jocurile Olimpice Paralimpice. Pentru noi, Consiliul Județean Argeș, a devenit deja o tradiție, pentru că am fost implicați în organizarea tuturor celorlalte ediții și am văzut cum această competiție a crescut de la an la an, atât prin numărul participanților cât și prin valoarea competiției. Așa cum am menționat de fiecare dată, chiar dacă noi cei de la Consiliul Județean nu putem să ne implică în susținerea sportului de performanță, încercăm, pe cât posibil, să încurajăm orice tip de activitate, dar în general sportul de masă și sporturile practice de sportivii cu dizabilități. Sunt convins că parteneriatul va fi unul de durată, iar această competiție va fi una de tradiție la nivelul județului Argeș, și suntem convinși că prin puterea exemplului, tuturor participanților putem să schimbăm ceva, să motivăm și alți sportivi. Ceea ce se întâmplă la acest turneu este impresionant, iar cei care nu au asistat la un astfel de turneu până acum, au ce învăța, și nu mă refer la sport în sine, ci la depășirea unor limite ”, a subliniat vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu.

Alexandru Flavian Crăciun, reprezentantul Asociației „Primii pași spre performanță” a mulțumit Consiliului Județean Argeș și administrațiilor locale pentru susținerea financiară și pentru implicare. Turneul internațional “BRD ARGEȘ OPEN – Wheelchair Tenis” este singurul de acest gen din țară și asta datorită implicării administrațiilor locale și Federației Române de Tenis. De altfel, Alexandru Flavian Crăciun și-a manifestat public nemulțumirea pentru faptul că ministrul Tineretului și Sportului nici măcar nu a răspuns solicitărilor venite din partea organizatorilor.

“La început am avut încredere pentru că el cunoaște ce înseamnă fenomenul paralimpic și cunoaște acest sport, dar ne-a dezamăgit pe toți. Îi transmit să se urce pe bicicletă și să plece în Ungaria și să rămână acolo. Le mulțumesc foarte mult pentru deschidere primarilor din Pitești, Mioveni, Bascov și Consiliul Județean, fără al căror ajutor acest turneu nu se desfășura”, a declarat Alexandru Flavian Crăciun.

Comments

Comments are closed.