Lipsa acută a personalului medical ATI la nivel național și în Argeș, refuzul medicilor de pe ATI de la Spitalul COVID din Mioveni de prelungire a detașărilor a determinat situația în care Spitalul Mioveni va rămâne, de luni dimineață, fără secție de terapie intensivă. Trei din cei 10 pacienți COVID-19 de pe ATI au fost mutați la Craiova, în timp ce alți doi, care sunt intubați, ar putea fi preluați de spitalul Câmpulung. Medicii trebuie să găsească soluții pentru ceilalți care rămân și se încearcă găsirea de spitale din județe limitrofe pentru a fi internați.
Între timp, spitalul din Mioveni încearcă să angajeze nou personal, conform managerului Horia Trăilă, însă în țară este o lipsă acută de medici pe ATI, iar cei cu care s-a luat legătura și și-au manifestat intenția de a veni sunt blocați în spitalele unde lucrează din cauza numărului mare de pacienți cu Coronavirus, astfel că situația nu se va remedia rapid.
Din cele 18 paturi ATI complet echipate câte sunt în Argeș, 10 erau în Mioveni. 4 ventilatoare vor fi returnate Spitalului Județean, care va deschide 5 paturi la secția de boli infecțioase, însă problema majoră rămâne: personalul medical specializat. Din câte se pare, parte din personalul medical care nu a mai vrut să continue la Mioveni, este de acord să activeze la Pitești.
Conform managerului Horia Trăilă, dacă aparatura se poate muta, personalul medical este greu de găsit.” Nu vreau să aduc reproșuri Consiliului Județean, dar am subliniat că trebuia pregătită o a doua linie de personal medical pe ATI, să avem un plan pe termen mediu și lung pentru că toată lumea știa că situația se va prelungi, că va urma și un val doi”, a subliniat doctorul Horia Trăilă.