Video! Alertă maximă! Șase români de pe bordul vasului cu 600 de pasageri infectați cu coronavirus, aduși în țară. Au fost duși într-o zonă secretă din București unde vor sta în carantină

feb. 22, 2020

Șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, pe care au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus, au ajuns, sâmbătă dimineață, în București cu o aeronavă specială trimisă de Ministerul Apărării la Berlin.

Aeronava militară trimisă de Ministerul Apărării la Berlin pentru a prelua cetățenii români de pe nava de croazieră Diamond Princess, a aterizat la Baza aeriană 90 din București.

Cei șase români aflați la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care și-au exprimat dorința de a reveni în țară, au fost  duși într-o locație secretă din Capitală unde vor fi ținuți în carantină 14 zile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la București, cei șase români au fost testați, înainte să se urce în avion, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative în ceea ce privește infecția cu coronavirus.

„Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus)”, a transmis  MAE.

Avionul la bordul căruia au fost cei șase români a aterizat la Berlin în cursul nopții, de unde au fost preluați de o aeronavă pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu coronavirus, MAE menționează că aceștia sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

Comments

Comments are closed.