Video! Anglia e în doliu. A murit prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II a

apr. 9, 2021

A murit prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, informează Palatul Buckingham. Prințul avea 99 de ani și a fost internat în spital în ultimele luni. Ducele de Edinburgh a fost alături de regină în cele mai grele momente ale domniei sale de 69 de ani, cea mai lungă din istoria britanică. „Cu adâncă durere Majestatea Sa Regina anunță moartea soțului ei mult iubit, Alteța Sa regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh”, se arată în declarația de presă a Palatului Buckingham.
Declarația Palatului Buckingham

„Cu adâncă durere Majestatea Sa Regina anunță moartea soțului ei mult iubit, Alteța Sa regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh”, se arată în declarația de presă a Palatului Buckingham.

”Alteța sa Regală a murit liniștit în această dimineață la Castelul Windsor”, se mai arată în declarație.

Prinț grec, s-a căsătorit cu Elisabeta în 1947, jucând un rol important în modernizarea monarhiei după Al Doilea Război Mondial. Cei doi au avut patru copii, opt nepoți și 10 strănepoți.

Prințul Philip s-a născut pe insula grecească Corfu pe 10 iunie 1921. Tatăl său, prințul Andrew al Greciei și Danemarciei, era fiul cel mic al Regelui George I al Greciei. Mama sa, Prințesa Alice, era fiica Lordului Louis Mountbatten și stră-strănepoata Reginei Victoria.

La începutul lunii martie, Prinţul Philip a fost supus cu succes unei proceduri medicale pentru tratarea unei afecţiuni cardiace preexistente, a informat Palatul Buckingham.

Comments

Comments are closed.