Video! Ansamblul Dorul, cel mai bun din lume!

iul. 28, 2021

Recent, Ansamblul Dorul a reușit o performanță extraordinară, clasându-se pe prima treaptă a Festivalului Internațional de Folclor Vitosha-Sofia din Bulgaria, ajuns la cea de a 25 ediție.

În urma deliberării, juriul a acordat Premiul I la categoria grupuri, Ansamblului Folcloric DORUL, care reușește astfel să-și adauge un nou premiu în palmares și să facă performanță chiar și în contextul actual. Performanța artiștilor din Argeș este cu atât mai importantă cu cât, la startul competiției s-au înscris 25 de grupuri care au trimis clipuri video cu momentele coregrafice, în timp ce doar Ansamblul Dorul și reprezentanții Guamului și Mexicului au mai transmis spectacolul în direct.

Practic, spre deosebire de ansamblurile care au trimis înregistrări, artiștii argeșeni au concurat ca și cum ar fi fost pe scena din Bulgaria, prestația în direct nelăsând loc de erori. Momentul anunțării câștigătorilor a fost unul intens, iar pentru România a însemnat ca tricolorul să fluture pe prima treaptă a podiumului.

Drapelul țării noastre a fost purtat pe scenă de o pereche de dansatori bulgari, care au primit simbolic placheta cu locul I, după care premiul a ajuns și la câștigători.

Comments

Comments are closed.