„Nu vom trimite urgențele la Spitalul Județean, programul operator se menține, singura problemă va fi dacă va apărea un caz grav care nu poate fi trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu sau la Budimex. Pediatria preia toți copiii pe Urgență, indiferent de afecțiune, dacă este chirurgicală sau nu”, a dat asigurări directorul spitalului de Pediatrie Pitești Tudor Ionescu acesta precizând că se intenționează inclusiv semnarea unui protocol cu Spitalul Județean de Urgență în eventualitatea de a prelua un copil care ar necesita intervenție chirurgicală de urgență.
Practic, la Spitalul de Pediatrie a rămas un singur medic anestezist, după ce un altul a ieșit la pensie, iar doctorul Constantin Păun cu care spitalul colabora a făcut COVID, fiind în izolare acasă. Așa se face că practic, se lucrează acum la un protocol astfel încât cazurile foarte grave, care nu pot fi pregătite să ajungă spre spitalele din București, să fie preluate spre operație la Spitalul Județean. Practic, copilul va ajunge la Județean însoțit de doctor. Situația este de-a dreptul bizară, pentru că mult mai eficient ar fi fost ca un specialist anestezist să fie detașat cu gardă la Spitalul de Pediatrie, însă din cauza Pandemiei, practic nu există personal.
Managerul Tudor Ionescu a subliniat că a informat DSP, CJ și Prefectura Argeș de situație și în acelaști timp a încercat la spitale din județ și din țară, inclusiv la cele din București să găsească un specialist. Până acum, fără succes.
Magazia cu medicamente, cu echipamente este plină, salarizarea este de top, am găsit și voi mai aduce specialiști pe diferite secții, însă pe zona ATI este jale și la noi, așa cum este în toată țara. Fac apel către orice anestezist dispus să vină la Spitalul de Pediatrie, suntem dispuși să îi asigurăm inclusiv cazare și transport, a subliniat Tudor Ionescu.
De subliniat că, aceste cazuri de urgențe majore apar destul de rar, autoritățile încercând totuși să se asigure că, dacă totuși va apărea un astfel de caz, să poată interveni eficient pentru a salva viața copiilor.
Prefectul Emanuel Soare a afirmat că a purtat din nou discuții cu cei din conducerea Spitalului Județean Argeș care și-au arătat disponibilitatea de a prelua cazurile chirugicale grave de la Spitalul de Pediatrie.
Prefectul a arătat că la Spitalul Județean secția de Terapie Intensivă pe zona non-covid ar putea permite și găzduirea post-operatorie a unui pacient minor dacă va apărea un astfel de caz. De subliniat că, aceste cazuri de urgențe majore apar destul de rar, autoritățile încercând totuși să se asigure că, dacă totuși va apărea un astfel de caz, să poată interveni eficient pentru a salva viața copiilor, fiind vorba de o soluție de compromis temporară.