VIDEO! Argeș: Personal medical testat împotriva COVID pe banii unei fundații

apr. 10, 2020

În această dimineață, un echipaj mobil al Spitalului SANADOR a venit în județul Argeș pentru a testa cadrele medicale din nouă secții și departamente ale Spitalului Județean.
Testele, de tip PCR, au fost aduse de o ambulanță Sanador în containere speciale. 3 medici și 2 asistente medicale recoltează probe COVID-19 în cortul de triaj amenjat în perimetrul Spitalului Județean de Urgență.
Sunt testate 115 cadre medicale (medici, asistente, infirmiere, laboranți) din cadrul tuturor secțiilor în care au fost identificate vulnerabilități prin contactul cu persoane posibil pozitive sau confirmate ca atare în ultima perioadă.
Testele pcr recoltate vor pleca astăzi, cu ambulanța specială trimisă de Sanador, în capitală, acolo unde vor fi operate și de unde vom avea rezultate în termen de 48 de ore.
Până acum, 8 cadre medicale din Argeș au fost declarate oficial infectate cu COVID-19.
Întreaga operațiune de testare în sistem pcr a medicilor din Spitalul Județean este organizată și decontată de Fundatia Gaudium, în condițiile în care la acest moment nu există un aparat pcr funcțional la nivelul județului Argeș. Aceeași fundație a oferit echipament medical mai multor spitale din județ.
Demersurile făcute de fundația Gaudium în cadrul campaniei ÎmpreunaPentruArgeș continuă în zilele următoare.

Comments

Comments are closed.