Video! Concert omagial Dinu Lipatti la Casa Memorială din Leordeni

mart. 16, 2022

Muzeul Județean Argeș, în parteneriat cu Liceul de Arte „Dinu Lipatti”, au organizat marți, 15 martie, la Casa Memorială „Dinu Lipatti” din comuna Leordeni, sat Ciolceşti, judeţul Argeş, un “Concert omagial” dedicat zilei de naștere a  pianistului, compozitorului și pedagogului român Dinu Lipatti (19 martie 1917- 2 decembrie 1950).
Au interpretat Soprana Camelia Clavac, lector universitar doctor la Universitatea din Pitești, Izabela Călina, Sofia Butaru, Maria Băncilă, Antonia Neacșu (elevă în clasa a II-a), Carmen Vlaicu, Cătălina Preda și Elisa Uță.
„Era nevoie de acest eveniment pe care toată lumea cred că îl aștepta după atâtea nenorociri. Cred că trebuie să fie o redeschidere la viață a acestui fenomen cultural la nivelul județului nostru. M-am bucurat că și în acest weekend sala teatrului <<Al. Davila>> a fost plină. Cred că sunt semne bune, pentru că eu cred că publicul argeșean este și avid, și cunoscător de cultură. Vă mulțumesc și pentru cuvintele frumoase, deși meritele cele mari le au colegii mei care au reușit să pună în valoare acest edificiu și să continue tradiția acestor evenimente care evidențiază operele din județ. În privința acestui edificiu, avem în vedere ca în perioada următoare să organizăm mai multe evenimente. Probabil că dacă Dinu Lipatti ar fi trăit mai mult ar fi reușit să se facă și mai bine cunoscut la nivel internațional. Suntem obligați, dar este o obligație pe care o respectăm cu plăcere, de a continua aceste evenimente”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.
„Este o bucurie să avem din nou această sală în care avem amenajată și o expoziție din 1985, dedicată marelui pianist și pedagog Dinu Lipatti. Cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, anul acesta vom organiza din nou Premiile Muzicale Dinu Lipatti, după întreruperea forțată de restricțiile impuse de pandemia de COVID. Acum mă bucură să văd din nou această sală plină la acest concert omagial dedicat lui Dinu Lipatti, născut la 19 martie 1917, chiar în timpul Primului Război Mondial. Cred că de acolo, de sus, se va bucura că vor răsuna acorduri la acest pian la care a cântat și el, dar și pentru că această casă a fost salvată și, cu sprijinul președintelui Ion Mînzînă, a fost dată în administrare Muzeului Județean Argeș. Vreau să mulțumesc și Liceului <<Dinu Lipatti>> pentru colaborarea deosebită pe care a avut-o de-a lungul timpului împreună cu toți colegii mei de la Casa Memoriala <<Dinu Lipatti>> și pentru evenimentele organizate împreună”, a subliniat Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online