VIDEO! Cristian Gentea despre problemele la principalele investiții: containerele de gunoi îngropate, bazinul olimpic și centrul Piteștiului

ian. 14, 2021

Astăzi, 14 ianuarie, începând cu ora 12:00, primarul Cristian Gentea a susținut o conferința de presă, cu deplasare în teren, însoțit de reprezentanți ai presei locale și ai Consiliului Local Pitești, la trei dintre obiectivele de investiții aflate în derulare în municipiul Pitești.


Prima oprire a avut loc în cartierul Craiovei, la una dintre platformele subterane de colectare a deșeurilor, proiect de investiții încheiat în luna noiembrie a anului trecut și care cuprinde un număr de 67 de containere îngropate. Primarul Gentea a oferit o declarație în care a explicat motivul pentru care acestea nu au fost date încă în folosință, cauza fiind apariția anumitor disfuncționalități, imputate firmei care a efectuat implementarea acestui proiect. Aflate în garanție, containerele vor beneficia de remedierile necesare pentru a deveni funcționale, primarul exprimându-și dorința de a limita accesul firmelor neserioase la licitații pentru proiectele viitoare.


Cel de-al doilea obiectiv vizitat a fost Bazinul Olimpic, aflat în cursul unui proiect amplu de renovare cu finanțare din fonduri europene.

Declarația primarului Cristian Gentea a vizat faptul că, în proiectul inițial, nu au fost prevăzute anumite renovări necesare, astfel încât, în prezent, acesta trebuie completat cu lucrări ce pot face chiar obiectul unui nou proiect, lucru care va duce la prelungirea termenului de finalizare a întregului demers. La întrebările tehnice a oferit răspunsuri și lămuriri constructorul, prezent la întâlnirea cu presa.


Piața Primăriei a fost cel de-al treilea și ultimul obiectiv, aici discuția fiind purtată și cu reprezentantul firmei care implementează proiectul, acesta dând răspunsuri tuturor întrebărilor puse de către jurnaliștii prezenți. Alături de edilul municipiului, administratorul public al Piteștiului, Lucrețiu Tudor, a oferit detalii privitoare la modul în care se desfășoară lucrările de renovare a pieței, termenul stabilit pentru finalizarea acestora fiind data de 20 februarie.

Comments

Comments are closed.