Video! Cristina Neculcea, primul medic de la Spitalul Județean Argeș vaccinat împotriva COVID. Ce spun medicii care s-au vaccinat

dec. 31, 2020

În ultima zi a anului 2020, an marcat de pandemia COVID-19, a început vaccinarea împotriva noului coronavirus și în Argeș.

La ora 9 a început Campania de vaccinare la centrul de la Spitalul Județean Argeș.
Doctorul Cristina Neculcea, de la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Piteşti este primul medic din județul Argeș care s-a vaccinat împtriva COVID. Ea s-a arătat încrezătoare în eficiența noului vaccin și le-a transmis argeșenilor să se vaccineze.

50 de cadre medicale, printre care medici de pe secția de infecțioase si ambulanțieri au fost primii argeșeni care s-au vaccinat.

Doctorul Gabriel Copciag, coordonatorul campaniei, a afirmat că din punct de vedere logistic totul a fost asigurat. 630 de cadre medicale (dintr-un total de 1500) s-au programat deja. Aproximativ 5000 de persoane urmează să fie vaccinate în perioada următoare, la Spitalul Județean fiind arondate și alte unități medicale precum Spitalul de Pediatrie, Spitalul Călinești, Spitalul Ștefănești, dar și spitale private precum Muntenia Hospital.

Și directorul medical a făcut un apel către argeșeni să se vaccineze, explicând că, dacă numărul cazurilor ușoare prezentate la spital este în scădere. Secția de Terapie Intensivă este în continuare plină, iar numărul deceselor este ridicat. El a afirmat că sunt cadre medicale de la Spitalul Județean care au solicitat o amânare a vaccinării, însă majoritatea sunt cei care au fost infectați și trebuie să aștepte o anumită perioadă de timp pentru ca vaccinul să fie eficient.

Printre cei vaccinați s-au numărat și cei de la Ambulanță Argeș, primul fiind chiar directorul Luminița Paul. Aceasta este prima etapă de vaccinare împotriva COVID, campania urmând să fie adreseze, în funcție de priorități, tuturor românilor. Vaccinarea este voluntară.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online