Video! CS Mioveni revine în prima ligă după 9 ani și scrie istorie

iun. 2, 2021

CS Mioveni a învins la Mediaș cu 2-1 pe FC Hermannstadt și a promovat în Liga I. CS Mioveni a devenit prima echipă din istorie care, din postura de outsider din a doua ligă a reușit să retrogedeze o echipă de prima ligă.. Și nu numai. Mioveniul mai scrie istorie în fotbalul argeșean și românesc, pentru că pentru prima dată, împreună cu FC Argeș, județul nostru are două echipe în prima ligă. Doar Doljul mai are două echipe în prima ligă, ambele din Craiova. Pelici a promovat și cu FC Hermannstadt, și cu CS Mioveni, ba chiar acum a retrogradat echipa pe care a promovat-o.
Echipa lui Pelici a reușit să presteze un joc pragmatic, a egalat în a doua repriză norocos, printr-un șut deviat, și cu un om în plus. A urmat un joc pe contra-atac extrem de tăios, a reușit să pună în pericol poarta sibienilor și, pe o astfel de fază, portarul a trebuit să apere un șut al argeșenilor, dar din afara careului, astfel că Hermannstadt-ul a jucat în ultimele minute cu doi oameni în plus. A fost căderea totală a sibienilor și, asemeni arenei gladiatorilor, CS Mioveni și-a lichidat adversarul printr-un gol al lui Panait, într-o fază în care argeșeni s-au jucat în careu singuri.


Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru Hermannstadt. Răzvan Dâlbea a încasat două „galbene” în 6 minute și a lăsat-o pe echipa lui Beza în „10”.

Totuși, gazdele aveau să deschidă scorul. Yazalde a spart gheța la jumătatea primului act. Din pasa lui Mayoral, portughezul a finalizat ca un atacant veritabil, bară-gol.

Deși a evoluat în superioritate numerică mai bine de o oră, CS Mioveni a reușit în puține momente să se apropie de poarta adversă. Doar norocul le-a adus egalarea argeșenilor.

În minutul 71, Davide Massaro a tras slab de la distanță, Viera a deviat însă, iar Cristiano, prins pe picior greșit, nu a mai putut interveni.

În derivă pe final, sibienii au încheiat partida în „9”. Figueiredo s-a sacrifcat, intervenind cu brațele în afara careului. Panait, în prelungiri, a închis tabela la 2-1.

CS Mioveni și Hermannstadt s-au mai întâlnit de patru ori în meciuri oficiale. În sezonul 2017-2018 de Liga 2, în tur, la Mioveni, a fost 1-1, iar în retur, la Sibiu, gazdele se impuneau cu 2-1. În 2019, cele două echipe s-au întâlnit în Cupa României, în faza „optimilor”.
La Mioveni, Hermannstadt a câștigat cu 2-0. În retur, cele două formații au terminat la egalitate.


Hermannstadt – CS Mioveni 1-2 (0-0 în tur)

 • Au marcat: Yazalde 21 / Massaro 71, Panait 90+
 • Final de baraj: CS Mioveni promovează în Liga 1, Hermannstadt pică în „B”.
 • min. 90+3: GOL CS MIOVENI! Panait închide tabela la Mediaș
 • min. 84: ROȘU HERMANNSTADT! Sibienii rămân în „9”, după ce portarul Figueiredo s-a sacrifcat, intervenind cu brațele în afara careului.
 • min. 71: GOL MIOVENI! Massaro trage slab de la distanță, mingea e însă deviată de Viera, iar Cristiano e prins pe picior greșit.
 • Deși joacă în superioritate numerică de mai bine de o oră, CS Mioveni nu se apropie periculos de poarta adversarei. Elevii lui Pelici nu au avut nicio șansă importantă de gol.
 • Pauză la Mediaș: 0-0.
  min. 43: Ocazie pentru Mioveni. Coșereanu trage din apropiere în blocajul lui Belu-Iordache.
 • min. 21: GOL HERMANNSTADT! În „10”, Sibiul deschide scorul prin Yazalde. Mayoral îi pasează „în gaură” atacantului, iar acesta nu ratează, bară-gol. Popescu rămâne fără reacție.
 • min. 6: ROȘU HERMANNSTADT! Dâlbea îl lovește cu antebrațul în săritură pe Șerban, vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.
Comments

Comments are closed.