Video! Cum vrea PSD să relanseze industria auto și de electrocasnice. Bonificații la cumpărarea produselor românești

iul. 7, 2020

Parlamentarii PSD au depus un proiect de lege pentru relansarea industriei auto și de electrocasnice cu scopul de a asigura locurile de muncă pentru sute de mii de angajați și a unor venituri certe la bugetul de stat.
Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu susține că o astfel de lege este necesară în condițiile în care cifrele Asociației Constructorilor de Automobile arată o scădere cu 30% a cifrei de afaceri.

„Industria auto din România este cea mai importantă ramură industrială, ponderea fiind de 14% din PIB și 28% din exporturi. 185.000 de angajați sunt în această industrie și în companiile care produc componente. Suntem pe locul 4 în Europa. În Mioveni se produce 25% din exportul României”, a spus deputatul PSD.
Proiectul de lege prevede dublarea până la 910 milioane de lei a bugetului programului de stimulare a înnoirii parcului auto național, iar beneficiarii urmează să primească și o bonificație suplimentară de 1000 de lei dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producție internă.
Astfel, tot mai mulți români și-ar putea cumpăra o mașină nouă prin programul ‘Rabla’.
De asemenea, se prevede majorarea până la 310 milioane de lei a bugetului programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante energetic.
O altă propunere se referă la majorarea până la 210 milioane de lei a bugetului programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea vehiculelor eco, menținerea primelor de casare și a eco-tichetului la nivelul actual.

Comments

Comments are closed.