Video! Cum vrea PSD să relanseze industria auto și de electrocasnice. Bonificații la cumpărarea produselor românești

o lună ago
89 Views

Parlamentarii PSD au depus un proiect de lege pentru relansarea industriei auto și de electrocasnice cu scopul de a asigura locurile de muncă pentru sute de mii de angajați și a unor venituri certe la bugetul de stat.
Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu susține că o astfel de lege este necesară în condițiile în care cifrele Asociației Constructorilor de Automobile arată o scădere cu 30% a cifrei de afaceri.

„Industria auto din România este cea mai importantă ramură industrială, ponderea fiind de 14% din PIB și 28% din exporturi. 185.000 de angajați sunt în această industrie și în companiile care produc componente. Suntem pe locul 4 în Europa. În Mioveni se produce 25% din exportul României”, a spus deputatul PSD.
Proiectul de lege prevede dublarea până la 910 milioane de lei a bugetului programului de stimulare a înnoirii parcului auto național, iar beneficiarii urmează să primească și o bonificație suplimentară de 1000 de lei dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producție internă.
Astfel, tot mai mulți români și-ar putea cumpăra o mașină nouă prin programul ‘Rabla’.
De asemenea, se prevede majorarea până la 310 milioane de lei a bugetului programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante energetic.
O altă propunere se referă la majorarea până la 210 milioane de lei a bugetului programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea vehiculelor eco, menținerea primelor de casare și a eco-tichetului la nivelul actual.

Comentarii

Fără comentarii