Video Dan Manu: Așteptăm două aparate pentru testarea suspecților de coronavirus. CJ Argeș, fonduri pentru achiziționarea unuia dintre ele

mart. 16, 2020

Odată cu declararea stării de urgență națională, pot fi demarate proceduri mult mai rapide de achiziționare de medicament medical. De asemenea, Guvernul poate suplimenta fondurile pentru achiziția acestora. Cazurile de infecții și urgențe cu COVID-19 vor fi preluate de Spitalul Județean Argeș. Consiliul Județean Argeș a găsit identificat o sursă financiară pentru achiziționarea unui aparat care să proceseze testele argeșenilor suspecți de infecția cu coronavirus.

Dan Manu, președintele CJ Argeș, a estimat costurile unui astfel de aparat la 100.000 de euro. El vine și cu un kit de teste. Astfel, Argeșul ar putea fi dotat cu două astfel de aparate, pentru că un al doilea dispozitiv ar urma să fie alocat județului nostru de către ministerul Sănătății.

În privința aparatului care ar trebui să sosească din partea ministerului Sănătății, Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, a declarat pentru Pro Media TV că „În acest moment abordam problamatica obtinerii unui aparat de testare covid 19 pe trei cai diferite. Avem speranța că vom obține un asemenea aparat și a kiturilor specifice în perioada următoare”.

Prefectul de Argeș Emanuel Soare a mai subliniat că „Avem peste 80 de probe trimise pentru care asteptam raspunsul. Toate persoanele din carantina sunt testate. Deoarece centrele care fac testele sunt foarte aglomerate, raspunsurile pot intarzia. Toți sunt argeșeni. Poate exista si posibilitatea de a caza din alte judete, daca, de exemplu, soferul masinii este argesan, dar ceilalti pasageri cu care a calatorit sunt din alte judete si nu pot conduce. Regula este, insa, ca la granita, sa se organizeze convoaie pentru fiecare judet. Spitatele de infectioase se reorganizeaza si amenajeaza fluxuri diferite pentru a primi cetateni diagnisticati cu coronavirus. In situatiile in care locurile de izolare identificate acolo nu sunt suficiente se vor lua masuri de mutare a pacientilor. Acesta este un proces aflat in desfasurare”

Comments

Comments are closed.