Video! De miercuri, masca obligatorie și pe stradă sau amendă! Restaurantele care nu respectă programul, închise până la 14 zile

iul. 28, 2020

Începând de miercuri, în Argeș, cetățenii vor fi obligați să poarte masca de protecție în aer liber. Persoanele cu vârste de peste cinci ani sunt obligate să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise, dacă se formează grupuri mai mari de doi indivizi. Cine nu are mască, poate fi amendat cu sume între 500 și 2500 de lei.

Totodată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât că mijloacele de transport în comun nu vor mai avea voie să plece din stații dacă nu toți pasagerii poartă mască și este interzis transportul în picioare. Restaurantele de tip fast-food și sălile de jocuri de noroc vor avea programul limitat până la ora 22:00 în timpul săptămânii și, în weekend, până la ora 23:00.
„Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Inclusiv cei care organizează evenimente private precum nunți sau botezuri trebuie să respecte acest program. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”. , a mai declarat prefectul județului Argeș.

Va fi pus la dispoziție și un call center pentru cetățeni, cu personal medical voluntar care să dea sfaturi cetățenilor.
Ieri, Argeșul a depășit pragul de 100 de persoane decedate infectate cu COVID-19 și au fost peste 2600 de persoane infectate.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online