Video! Eduard Florea: Propun un pact pentru un Argeș ecologic

sept. 19, 2020

Președintele și candidatul Partidului Ecologist Român, filiala Argeș, la Consilul Județean Argeș, Eduard Florea, propune tuturor partidelor și candidaților din Argeș un pact pentru un județ ecologic.
Conform proiectului, acest pact ar presupune:

ÎNFIINȚAREA A CEL PUȚIN 102 stații de alimentare pentru autoturismele electrice. Practic, în fiecare comună trebuie să existe cel puțin o astfel de stație, iar în orașe mai multe. Toate vor fi gratuite.
CLĂDIREA CONSILIULUI JUDEȚEAN ARGEȘ va fi reabilitată energetic. Este deja un proiect în derulare. Vom amenaja în zona clădirii CJ Argeș o stație de alimentare gratuită.
ACORDAREA, cu sprijin european (New Green Deal – NGD) de prime pentru cetățenii care doresc să utilizeze vehicole electrice (după modelul german și francez) astfel încât să scădem semnificativ emisiile de carboN.
INTRODUCEREA TRANSPORTULUI ELECTRIC de marfă și persoane (toate societățile din subordinea Primăriilor și ale Consiliului Județean, vor utiliza numai mașini electrice – deplasarea în comunitățile urbane nu depășește 100 km/zi).
DEPOLUAREA, inverzirea și ecologizarea orașelor – Eco City
PROMOVAREA “achizițiilor publice verzi” și introducerea unor criterii de mediu care să permită îmbunătățirea calității produselor și serviciilor oferite cetățenilor.
CREAREA unui sistem energetic axat pe câteva obiective: independența energetică, impact limitat asupra mediului, energie la un preț accesibil pentru cetățeni și societățile comerciale.
REABILITAREA energetică și anveloparea tuturor școlilor, grădinițelor și a spitalelor (în parteneriat cu autoritățile locale).
SISTEME DE ILUMINAT SMART pe drumurile județene, pentru reducerea cheltuielilor cu iluminatul.
DEZVOLTAREA DURABILĂ A ORAȘELOR – creșterea suprafeței spațiilor verzi – obiectiv de 26 mp/locuitor, – dezvoltarea în jurul marilor zone urbane a unor spații verzi complexe, formate din spații împădurite și luciu de apă.
FINALIZAREA și implementarea Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor în Județul Argeș pentru perioada 2020-2025 în vederea standardizării acțiunilor care să conducă la un management eficient, la nivelul Județului Argeș
DRELUAREA unui amplu program de informare, inclusiv în școli, a cetățenilor și copiilor pentru programul de depozitare selectivă a deșeurilor. În acest fel, vom reduce și nivelul de poluare, iar cetățenii vor plăti taxe mai mici pentru serviciul de salubritate.

Material comandat de Partidul Ecologist Român, Filiala Argeș. Executat de SC GOLDENFISH PRODUCTION SRL. CUI-MFC: 21200195

Comments

Comments are closed.