Video exclusiv! Capactitatea ATI pentru pacienți COVID ar putea crește la Spitalul Mioveni. Se caută neîntrerupt personal medical

nov. 20, 2020

În Argeș nu mai sunt locuri pentru pacienții COVID și, cu toate acestea, spitalul COVID de la Mioveni este închis din perioada verii. În eventualitatea în care va fi nevoie, managerul Spitalului Mioveni, doctorul Horia Trăilă, împreună cu autoritățile locale iau în calcul extinderea cu noi paturi prin amenajări făcute în vechiul spital, astfel că se va putea ajunge la o capacitate de cel puțin 16 paturi ATI.
Decizia vine după ce s-a constatat că tirurile ATI nu pot asigura un flux termic care să permită eficiența tratamentului și o căldură normală pentru pacienți, iar pentru personalul medical ar fi un real pericol să parcurgă, prin frig, după mai multe ore de stat în echipamentul de protecție, anumite distanțe până la spital.
Cea mai gravă problemă râmâne însă cea a personalului medical. Pentru cele 16 paturi ar fi nevoie de 5 medici specialiști de ATI, cel puțin 4 rezidenți și aproximativ 20 de asistente. Țintă aproape imposibilă la această oră, având în vedere criza de personal medical.

Comments

Comments are closed.