Video exclusiv! Controale la secțiile ATI din Argeș. Care este situația la Spitalul Județean și la Pediatrie

nov. 16, 2020

Tragedia de la secția ATI de la Spitalul din Piatra Neamț îi pune în gardă și pe argeșeni. Mâine și miercuri echipe mixte ISU, DSP și ISCIR vor verifica, din ordinul prefectului, conform dispoziților de la nivel național, toate secțiile ATI de la spitalele din județ. Aceste controale au loc în toată țara. Până să vină dispoziția de la prefect, spitalele au început deja să facă propriile verificări.
În acest weekend, la Spitalul Județean, au fost verificate circuitele electrice și instalațiile de oxigen atât de la secția ATI a spitalului, cât și de la secția ATI Mobilă (cea din TIR), precum și la secția exterioară de la Nicolae Bălcescu.

Conform conducerii spitalului, toate secțiile sunt dotate cu stingătoare cu pulbere și hidranți, iar la Neonatologie, la Oncologie și la UPU există o centrală de detecție și semnalizare a incendiului.

Spitalul are aviz ISU și personalul este instruit lunar cum să se comporte în caz de incendiu.

La Spitalul de Pediatrie, conform managerului Tudor Ionescu, în fiecare zi de luni a fiecări săptămâni se face o verificare a circuitelor electrice și a instalațiilor de oxigen. În plus, personalul este instruit. Din fericire, conform informațiilor oferite în exclusivitate de medicul care conduce Spitalul de Pediatrie, în secția ATI în prezent nu sunt internați pacienți.

Comments

Comments are closed.