Video! Falsul în declarații, pedepsit cu închisoarea. Ce pățesc cei care fug din carantină

mart. 19, 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat înăsprirea Codului Penal. Falsul în declarații se pedepsește cu închisoarea și a apărut o nouă infracțiune. Omisiunea de date.

stfel, Guvernul a decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații privitor la pandemie – infracțiunea va fi pedepsită cu închisoarea: „Am luat o măsură importantă de modificare a Codului Penal, privitoare la infracţiunile care se petrec în contextul epidemiei de coronavirus, în care am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declaraţii, privitor la epidemia de coronavirus. (…) Există mai multe situaţii: situaţia în care un cetăţean revine dintr-o ţară, unde există un număr de cazuri şi fie trebuie să intre în carantină, fie trebuie să intre în izolare. Aceşti cetăţeni trebuie să completeze o declaraţie, iar în cazul în care comit un fals şi nu spun adevărul – din ce ţară vin, din ce localitate vin – astfel încât autorităţile să poată să ia decizia corectă – fie decizia de intrare în carantină, fie decizia de izolare la domiciliu – vor suferi consecinţele legii. Înseamnă că ei comit o infracţiune, infracţiune care va fi pedepsită cu închisoare”,

Premierul a anunțat că au fost majorate și pedepsele pentru zădărnicirea combaterii bolilor: cine nu respectă carantina va avea dosar penal.

Șeful guvernului a anunțat introducerea unei infracțiuni noi – omisiunea de a da date: Dacă într-o anchetă epidemiologică cineva nu dă informații complete despre persoanele cu care a intrat în contact, e o omisiune în informarea autorităților. Se poate constitui dosar penal.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online