Video! Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile. Simona Bucura Oprescu: PSD consideră că prelungirea trebuie să fie de 15 zile, cu condiții clare

iun. 16, 2020

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile începând cu 17 iunie, a anunțat premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern de marți. Va fi permisă oficierea slujbelor în interiorul bisericilor, cu respectarea unor condiții de distanțare. Anterior ședinței de guvern, a avut loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în care prelungirea a fost adoptată.
PSD consideră că starea de alertă ar trebui prelungită pentru numai 15 zile. PSD nu va susţine prelungirea stării de alertă cu mai mult de 15 zile, a anunţat, luni, preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolau, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al partidului. „Aşteptăm să vedem cum este propunerea Guvernului şi cum arată acest HG. Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ţine de sănătatea românilor va fi votat de către PSD. Exclus să votăm în continuare achiziţii directe şi multe alte aberaţii care au fost în aceste trei luni de zile şi care nu au ajutat pe nimeni, decât pe unii să se îmbogăţească. (…) Ne-am dori o stare intermediară şi împreună cu colegii am decis: nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Acesta este votul nostru. Să vedem dacă se va creiona o majoritate în Parlament, astfel încât aceasta să fie abordarea.” Poziția este sprijinită și de deputatul Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.