Video! Guvernul a uitat să dea banii! DGASPC are buget doar până în septembrie

apr. 8, 2021

Bugetul CJ Argeș se ridică la suma de 83 de milioane de euro, fiind cu 30% mai mic decât anul trecut. O situație dramatică este la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, al cărei buget nu acoperă cheltuielile decât până în luna septembrie inclusiv.
DGAPSC trebuie să facă investiții considerabile în reorganizarea centrelor pentru beneficiari care, conform legii, nu mai pot sta în centre suprapopulate. În același timp, guvernul nu a alocat nici măcar fondurile necesare pentru funcționare pe acest an, deși este obligat prin lege.
Președintele CJ Argeș Ion Mînzînă a precizat că vor fi făcute toate diligențele necesare pentru suplimentarea sumei. Dacă nu vor primi fondurile necesare de la ministerul Finanțelor, angajații DGASPC vor fi nevoiți iasă în stradă pentru a-și cere drepturile, în contextul în care la CJ Argeș sumele pentru salarii sunt la limită, iar pentru dezvoltare, unde sunt în derulare mai multe proiecte pe fonduri europene, instituția este nevoită să se împrumute pentru a asigura cofinanțarea, având în vedere alocările insuficiente din partea Guvernului.

Comments

Comments are closed.