Video! Imagini de pe șantierul noului corp al Spitalului Județean Argeș

mart. 11, 2020

La Spitalul Județean de Urgență Pitești au început lucrările pentru construirea noului corp de clădire al acestei unități medicale județene, cea mai mare din Argeș. Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Marius Nicolaescu, consilierul județean Viorel Enache și dr. Anci Ionescu, consilierul președintelui pe probleme de sănătate au efectuat o vizită de lucru pe șantier. De asemenea, au fost prezenți, alături de conducerea unității sanitare, și medicii coordonatori ai secțiilor ce vor funcționa în noua clădire.

         Noul corp de clădire se va realiza în partea de sud-vest a terenului în suprafață de 31.268 mp, aflat în folosința spitalului. Va avea un regim de înălțime S+P+4E și va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestică), dar și din construcțiile existente, respectiv la nivelul parterului, din corpul G, iar la nivelul etajului 2, din corpul E.

         Ca organizare funcțională clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA și o zonă destinată prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv:

  • La parter: secția Chirurgie plastică și Arși
  • La etajul 1: secția de Chirurgie vasculară
  • La etajul 2: Blocul operator (cu Săli de operație chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară)
  • La etajele 3 și 4 secția Cardiologie 

Terasa va fi  tip grădină cu strat de pământ vegetal și alei circulabile. La nivelul  terasei se regăsesc și surse  regenerabile de energie de tipul panourilor solare. Acestea permit ca prepararea apei calde menajere să se realizeze atât de la instalaţia de încălzire cât și de la instalaţia de panouri solare.

“Banii sunt alocați atât pentru construcția propriu – zisă cât și pentru aparatura medicală necesară. Astfel, Spitalul Județean Argeș va asigura servicii medicale de înaltă performanță, cât un spital regional. Aici vor putea fi efectuate intervenții chirurgicale de înaltă perfomanță. În noua clădire, Secția de cardiologie va mai beneficia de un compartiment de electofiziologie cardiacă, adică vom putea trata și aritmiile cardiace, lucru care se face doar în câteva locuri din țară. O foarte mare provocare este și noul bloc operator în profil de chirurgie cardio-vasculară pentru că intenționăm să se poată opera și pe cord deschis. Mai trebuie să spun că avem în derulare și cel de-al doilea proiect mare pentru Spitalul Județean Argeș, consolidarea și reabilitarea actualului corp de clădire. Țin să mulțumesc conducerii executive a spitalului și tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect” – a spus președintele C.J. Argeș, Dan Manu.

“Din 2016 până în prezent situația s-a schimbat mult la Spitalul Județean Argeș. Nici nu visam noi atunci că vom avea vreodată Laborator de angiografie, RMN, Compartiment de chirurgie vasculară, Secție de cardiologie, dotată la cele mai înalte standard, iar acum o clădire nou pentru chirurgie cardio-vasculară. În plus, aici s-a format o echipă de medici tineri și profesioniști care au performat și vor perfoma mult iar principalii beneficiari sunt pacienții, argeșenii. Vom accede spre partea de cardiologie intervențională! Este o oportunitate fantastică! Se va deschide o eră nouă în activitatea spitalului! Toate acestea au fost posibile, trebuie să o spunem, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și personal al președintelui, dr. Dan Manu ” – au fost declarațiile medicilor care își vor desfășura activitatea în secțiile noului corp de clădire, Felix Sârboiu – medic coordonator Compartimentul Chirurgie Vasculară, Cătălin Ușurelu – medic șef Cardiologie, Simona Barabancia Romete – medic șef Chirurgie Plastică.

 Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 85.213.652 lei (cu TVA inclus),  din care 36.882.724 lei (cu TVA inclus) reprezintă  valoarea  pentru construcții – montaj (C+M)  iar 32.385.983 lei  reprezintă dotările cu aparatură/echipamente   medicală, mobilier  medical și general. Licitația pentru construirea noului corp de clădire al spitalului a fost adjudecată de asocierea de firme SC STAR TRADING IMPEX SRL – SC ZEUS SA – SC VALAH CONSTRUCT GRUP SRL. Durata de derulare a contractului este de maxim 36 de luni, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 24 de luni. Întreaga investiție va fi finanțată din fondurile bănești alocate de Județul  Argeș,  prin Consiliul Județean Argeș. În data de 02.03.2020 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor.

Comments

Comments are closed.