Video! În ziua Sfântului Nectarie ÎPS Calinic și Ion Mînzînă au pus piatra de temelie pentru Centrul de consiliere pentru bolnavii de cancer din Argeș

nov. 10, 2021

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la Canonizarea Sfântului Ierarh Nectarie.
Cu această ocazie de binecuvântare cerească peste „România de la Arges” cum numea Nicolae Iorga acest județ – colț de Rai, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a participat la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Inaltpreasfintitul Părinte Calinic, la Asezamantul Sfinții Imparati Constantin si Elena din Pitesti, care adăpostește racla cu Moaștele Sfântului Nectarie.


Un moment de înaltă trăire ortodoxă a fost și la finalul slujbei când Domnul Președinte Ion Mânzână a primit o icoana cu sfântul ocrotitor, iar mai apoi a fost așezată piatra de temelie pentru construcția Centrului de Consiliere pentru bolnavii de cancer din județul Argeș și s-a sfințit Troița cu Icoana in mozaic a sfântului.
Asezamantul Sfintii Imparati Constantin si Elena este ridicat pe terenul in suprafata de 535 mp dăruit in folosință gratuită Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.
Aceasta așezare bisericească cuprinde biserica, centrul social „After School- Sfântul Vasile cel Mare” și viitorul Centru Medical „Sfântul Nectarie Taumaturgul”.

Comments

Comments are closed.