Video! Începe vaccinarea profesorilor

feb. 18, 2021

„Procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor din țară”, a anunțat coordonatorul campaniei de imunizare, col. dr. Valeriu Gheorghiță. Mai exact în 23 de județe, inclusiv în Argeș. De joi, 25 februarie, continuă alte 14 județe, din 26 februarie două județe și pe 1 martie încep ultimele 3 județe.
Listele cu personalul propriu care dorește să fie vaccinat sunt centralizate de unitățile școlare, transmise inspectoratelor județene și apoi DSP-urilor. Direcțiile de sănătate publică, în funcție de capacitatea cabinetelor de vaccinare și de perioada propusă pentru derularea activității face programarea, iar beneficiarii vor fi anunțați prin grija inspectoratelor școlare și a conducătorilor unităților de învățământ.

Vor fi folosite atât vaccinuri AstraZeneca, pentru persoanele până la 55 de ani inclusiv, acolo unde nu sunt contraindicații, cât și vaccinuri Pfizer BioNTech.

Vaccinul Pfizer BioNTech va fi recomandat celor peste această limită de vârstă.


Până pe 10 martie va fi administrată prima doză tuturor cadrelor didactice care doresc să se vaccineze.
Modalitatea de programare a fost transmisă deja către fiecare județ și către Ministerul Educației. De menționat că programarea nu se face prin intermediul platformei informatice.
Peste 42 de mii de persoane au fost deja vaccinate din rândul personalului didactic. Aproximativ 128 de mii de persoane sunt programate.

Comments

Comments are closed.