Video: Investiție Dacia: Centru de comandă COVID modular la Spitalul Mioveni

feb. 15, 2021

Automobile DACIA, alături de furnizorii grupului Dacia-Renault au decis să se implice din nou în viața comunității din Mioveni. Compania a donat o construcție formată din containere metalice modulare care are rol de Centru de Coordonare anti COVID-19.

Dacia a venit în ajutor și a oferit un nou compartimet unde au fost amenajate o zonă multifuncțională de 26,64 mp, care poate deservi drept zonă administrativă/sală de ședințe sau triaj după caz, două spații de odihnă de 7,82 mp respectiv 6,23 mp, pentru medicii care deservesc secția ATI-COVID, două toalete cu spațiu pentru duș și un hol. De subliniat că aceste containere pot fi adaptate și montat în funcție de necesități.
Având în vedere faptul că, odată cu declanșarea pandemiei și transformarea Corpului B al Spitalului Mioveni în secție COVID, toate spațiile din unitate, inclusiv cele administrative au fost transformate în saloane de tratament și secție ATI, se impunea realizarea unor noi spații care să deservească personalul medical, după cum a arătat și managerul Horia Trăilă.

Gestul celor de la Dacia a fost apreciat de primarul Ion Georgescu, care i-a transmis lui Christophe Dridi că se poate spune că directorul de la Dacia are acum doi copii, noul model de Duster și spitalul din Mioveni. De altfel, Dacia a sprijinit în mai multe rânduri spitalul, atât cu un aparat PCR de testare COVID, dar și secția de maternitate.

La rândul său, Christophe Dridi a subliniat că medicii de la Mioveni sunt, la fel ca cei din Franța și de peste tot, eroi care s-au luptat cu acest virus care a făcut victime în întreaga lume. El a mulțumit furnizorilor care s-au implicat în această investiție și a subliniat că este responsabilitatea tuturor să sprijine eforturile cadrelor medicale.

Primarul Ion Georgescu i-a oferit șefului de la Dacia o machetă a spitalului nou, pe care se afla montată și sigla Dacia Renault, drept mulțumire pentru parteneriat.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online