Video! Iohannis și Orban vor alegeri cu orice preț. Campanie electorală cu peste 10.000 de infectați pe zi!

nov. 5, 2020

Klaus Iohannis și Ludovic Orban vor alegeri cu orice preț. Intrăm în campanie electorală cu aproape 10.000 de cazuri de infectări, iar mâine se anunță depășirea acestei cifre.

Naţiunile puternice ţin la alegeri democratice chiar şi în condiţii de criză, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, la începutul şedinţei de Guvern.

El s-a referit la alegerile parlamentare, programate în România pe data de 6 decembrie, şi a dat drept exemplu scrutinul prezidenţial desfăşurat recent în Statele Unite ale Americii, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Există multe discuţii în spaţiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democraţia nu poate fi pusă în paranteză. Democraţia trebuie garantată şi democraţia se garantează prin alegeri, prin alegeri libere şi naţiunile puternice ţin la alegeri democratice, chiar şi în condiţii de criză”, a punctat şeful statului.

Klaus Iohannis a vorbit, în acest sens, despre „democraţiile consolidate”.

„Acolo să ne uităm, la democraţiile consolidate, cu tradiţii vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegeri pe timp de criză. În Statele Unite, alegerile au avut loc în condiţiile în care au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi şi totuşi alegerile s-au organizat şi au avut o prezenţă record”, a arătat el, subliniind că americanii au respectat, în acest context, regulile sanitare.

Comments

Comments are closed.