Video! Ion Georgescu denunță o lovitură șoc dată de Vlad Voiculescu primăriilor din țară: Ministerul nu decontează investițiile făcute pentru amenajarea centrelor de vaccinare!

feb. 18, 2021

Primarul Ion Georgescu s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că Ministerul Sănătății a anunțat că nu va face decontări pe cheltuieli decât începând cu cele facturate cu data de 15 februarie pe zona de vaccinare. Altfel spus, toate investițiile făcute de administrația locală pentru amenajarea centrului de vaccinare.

Primarul și-a exprimat speranța că este vorba mai degrabă de o eroare, pentru că amenajarea centrului de vaccinare a început din luna decembrie, iar vaccinarea a început în luna ianuarie. El a atras atenția că nu va avea sume necesare să acopere și plata personalului care lucrează la acest centru.

„La Mioveni se vaccinează din toată țara, nu numai de la Mioveni. Ieri a apărut ordinul de ministru în care ni se transmite că nu ni se decontează nimic. Nu ai cum să decontezi facturi decât cu data de 15, când noi pe data de 15 ianuarie am primit vaccinuri în țară. Ca să îndeplinești condițiile, trebuie să investești. Sper să nu ajungem să plătim și personalul. Dacă va fi nevoie să plătim și personalul pe ianuarie și februarie, vă anunț de pe acum că nu avem de unde plătim.

Am investit peste 30.000 de euro pentru centru de vaccinare. Avem capacitate de 400 de persoane pe zi, dar folosim unu, maxim două zone de vaccinare.

Sper să se găsească soluții să putem vaccina pe toate cele patru circuite, nu doar pe unul singur, dacă tot vrem să vaccinăm în masă. Nu noi facem arondarea persoanelor care s-au înscris. Noi cheltuim banii locuitorilor Mioveni și vaccinăm 50% persoane din restul țării, nu din oraș! Eu sper că este vorba de e o eroare. L-am informat și pe prefectul de Argeș, pentru că poate nimeni nu a observat. Dar nu numai noi am fi afectați de această lipsă de decontare a investițiilor făcute, ci toate primăriile din țară”, a subliniat Ion Georgescu.

Comments

Comments are closed.