Video! Ion Georgescu, singurul primar din țară care a construit un spital de la zero, despre posibilitatea unui spital nou la Pitești: un vis imposibil!

dec. 8, 2021

A fi sau a nu fi un spital nou la Pitești. Dezbaterea organizată de primăria Pitești a adus laolaltă mai oameni din administrație, din mediul universitar și specialiști în sănătate.
Ion Georgescu, singurul primar din țară care a reușit să construiască, de la zero un spital nou, a explicat foarte clar care sunt principalele condiții pentru existența unui nou spital. Primarul Mioveniului a explicat că este aproape imposibil pe actuala legislație, pe felul în care sunt finanțate spitalele, dar și pe strategia de fi micșorat numărul de paturi din spitale, ca ideea unui spital nou la Pitești să devină realitate, din cauza costurilor uriașe de întreținere și ale actului medical.
El a explicat că noul spitalul de la Mioveni nu a venit în competiție cu celelalte spitale pentru că reprezintă doar o nouă casă pentru vechiul spital. Scurt și la obiect, cea mai avizată voce din administrația românească pe acest domeniu a lăsat clar să se înțeleagă că un nou spital nu poate fi făcut decât pentru o altă specializare, precum un spital de boli infecțioase, sau pentru a fi casă nouă pentru un alt spital deja existent.

Comments

Comments are closed.