Video! Ion Mînzînă: avem mai multă grijă de urși decât de oameni

iul. 28, 2021

Președintele CJ Argeș Ion Mânzînă a evitat să spună cât de eficientă ar putea fi ordonanța prin care se poate permite, în cazul urșilor agresivi, luarea diferitelor măsuri etapizate până la extragerea acestora prin împușcare. Ion Mînzînă a subliniat însă că din perspectiva sa, sunt necesare măsuri rapide și mai eficiente pentru a proteja oamenii, el afirmând că, dacă un om lovește sau omoară un urs, acesta răspunde conform legii, dar dacă un urs omoară un om, nu pățește nimic.

El a afirmat că pentru județe precum Argeșul, afectat puternic de populația prea mare de urși, viața oamenilor din zonele unde animalele apar este foarte dificilă, putându-se ajunge și la tragedii similare cu cele din alte părți.

Este o problemă mare în județul Argeș. Avem 30 de localități care au de a face această problemă. Vrem să punem pe pas de egalitate omul și animalul. Suntem mai grijulii cu urșii decât cu oamenii. Cred că trebuie să găsim calea cea mai bună pentru a proteja cetățenii. Altfel se vede în Ialomița, Călărași și altfel se vede în Argeș. Nu spun că soluția împușcării ar fi cea mai bună, a relocării sau a gardurilor electrice. Mor oameni, asta e dramatic” a declarat Ion Mînzînă.

Comments

Comments are closed.