Video! ÎPS Calinic, slujba de Florii de la Catedrala Arhiepiscopală și Regală: Cel mai rău virus este cel al păcatului

apr. 12, 2020

În Duminica Floriilor, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din municipiul Curtea de Argeș. Potrivit obiceiului, Înaltpreasfinția Sa a rostit rugăciunea de sfințire a ramurilor de salcie ce amintesc de ramurile de finic cu care Mântuitorul a fost întâmpinat la intrarea în Ierusalim.

Arhimadritul Caliopie Ichim a vorbit despre faptul că provocarea căreia trebuie să îi facă față astăzi omenirea, cea a pandemiei cu noul coronavirus COVID-19 este doar o încercare pentru oameni și a reamintit că Dumnezeu își dorește creația, adică omul, salvat.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Argeșean a evidențiat că renunțarea la virusul numit păcat aduce după sine vindecarea de toate bolile care pot să apară în viața noastră.

Aflat în fața raclei cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteea, Chiriarhul Eparhiei a rostit rugăciunea de încetare a pandemiei la care a adăugat o rugăciune specială către Sfânta Muceniță Filoteea, chemând-o să mijlocească pentru vindecarea tuturor celor aflați în suferință.

Pentru că urmează să intrăm în Săptămâna Pătimirilor, credincioșii din Eparhia Argeșului și Muscelului au fost îndemnați să respecte măsurile luate de autorități potrivit Ordonanțelor de Urgență și să urmeze un program special de pregătire duhovnicească pentru a gusta din plin din bucuria praznicului Învierii Domnului Iisus Hristos.

Comments

Comments are closed.