VIDEO! Jandarmii au împărțit amenzi de zeci de mii de lei restaurantelor care au găzduit petreceri, inclusiv un party pentru copii

mart. 22, 2021

Sfârșitul de săptămână este asociat de obicei cu petrecerile, însă, în contextul actual, petrecerile private înseamnă sancțiuni.
Și în acest de sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire a răspândirii a virusului Sars-Cov2 și de verificare a respectării măsurilor sanitare impuse pentru această perioadă.
Astfel, sâmbătă, 20.03.2021, jandarmii argeșeni au depistat două societăți comerciale, cu domeniul de activitate restaurant, care desfășurau evenimente private în spațiul interior al localurilor, cu participarea mai multor persoane.
În cazul primei societăți comerciale, administratorul acesteia a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020, art. 61, lit. l, nefiind la prima abatere de acest gen.
La o altă societate comercială, atât administratorul cât și organizatorul au fost sancționați cu amendă în valoare de 2000 de lei fiecare, iar participanții la eveniment au primit avertismente.
O altă petrecere privată a fost întreruptă de jandarmi duminică, 21.03.2021, de această dată fiind vorba despre o petrecere pentru copii. Atât administratorul societății, cât și organizatorul petrecerii au fost sancționați cu amendă în valoare de 2000 de lei fiecare, conform Legii 55/2020, art. 61, lit. l.
Totalul sancțiunilor aplicate în acest sfârșit de săptămână, numai pentru încălcarea prevederilor impuse de Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost de peste 35.000 de lei.
Jandarmeria Argeș reamintește, pe această cale că, în conformitate cu prevederile legale, organizarea de reuniuni de orice natură este interzisă.

Comments

Comments are closed.