Video! Lucrețiu Tudor, city manager Pitești: Cu siguranță vom încheia anul pe deficit

dec. 23, 2020

Piteștiul va încheia anul pe minus. Pe lângă cheltuilelile cu dezvoltarea și infrastructura utilitară, efectele ecnomice ale pandemiei au afectat major bugetul municipiului.

Dacă bugetul a fost conceput pe suma de 403 milioane venituri, primăria estimează că va avea încasări de doar 336 milioane estimare încasări, adică doar 83 de procente încasări.

Așa cum remarca și Lucrețiu Tudor, city manager al Piteștiului, “cea mai importantă cauză a acestui procent mai scăzut la încasări este această pandemie. În primele 3 luni, cota defalcată din impozitul pe venit a fost de 63%, iar în lunile umrătoare de 65%. Deși aceată cotă a fost mai mare decât anul trecut, am avut venituri mai mici.

La capitolul cheltuieli, avem 79% din ceea ce s-a prevăzut la începutul anului. Una din cele mai mari investiții o reprezintă achiziția autobuzelor electrice.

Venituri din taxe și impozite locale a fos de 98 de miliioane de lei, echivalent cu cele de acum doi ani”.

A existat un excedent la începutul anului de 92 milioane lei, însă având în vedere creșterea cheltuielilor, administratorul pulic Lucrețiu Tudor a afirmat că Piteștiul va încheia cu siguranță anul pe deficit.

Comments

Comments are closed.