Video! Mii de credincioși la coadă pentru Aghiasmă Mică în ziua de Izvorul Tămăduirii, la Mânăstirea Curtea de Argeș

mai 7, 2021

Marea sărbătoare a Izvorului Tămăduirii a adus la Mânăstirea Curtea de Argeș mii de credincioși din Argeș și din alte județe. Aceștia au asistat la slujba de la Catedrala Arhiepiscopală și Regală și au stat la coadă pentru a lua Aghiasma Mică. Jandarmii s-au asigurat că oamenii au purtat măști și au păstrat o minimă distanțare, dar și că nu au loc incidente. În cuvântarea sa, Arhimandritul Caliopie Ichim a vorbit despre semnificația acestei sărbători închinate Maicii Domnului, despre importanța luării aghiasemi și anafurei în fiecare dimineață, dar și a felului în care trebuie să ne purtăm.

Slujba de sfinţire a apei săvârşită încă de dimineaţă a fost urmată de Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Înaltpreasfintitul Părinte Arheipiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în noua Catedrala Arhiepiscopala din municipiul Curtea de Argeş.

Cu această ocazie Înaltpreasfinţia sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, amintind de importanţa acestei sărbători închinată Maicii Domnului.

Comments

Comments are closed.