Video! Mînzînă: Dacă miniștrii PSD nu salvau Vila Florica, Orban sărbătorea 145 de ani de liberalism într-o cârciumă

mai 28, 2020

Președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, a subliniat că dacă Ionuț Vulpescu și Lucian Romașcanu, foștii miniștri PSD ai Culturii nu ar fi depus eforturi pentru ca ministerul Culturii să achiziționeze complexul Florica (ulterior dat în administrare CJ Argeș și preluat, de guvernarea Orban din nou la minister pentru a fi transformat în Muzeu Național), Ludovic Orban ar fi sărbătorit duminică 145 de ani de liberalism într-o cârciumă, așa cum erau intențiile celor care urmau să preia de la moștenitori clădirea marii familii politice a Brătienilor.

Eu și președintele Manu am fost implicați în ceea ce s-a dorit să fie achiziționarea singurei clădiri de patrimoniu din România. Vă rog să căutați dacă statul român a mai achiziționat vreo clădire de patrimoniu. La un moment dat, toate demersurile făcute în ideea de a achiziționa această clădire, foarte importantă pentru istoria poporului român, ne-am aflat în situația în care, la sediul CJ, s-a prezentat un mare antreprenor, însoțit de avocații domniei sale și ni s-a dat un ultimatum ca până la data de 31 decembrie 2017 să ne manifestăm, într-un fel sau altul, dreptul de preemțiune asupra clădirii Brătianu. Ni s-a adus la cunoștință faptul că nu vom reuși niciodată să achiziționăm această clădire pe motiv că statul român nu-și manifestase dreptul de preemțiune.
Trebuie să vorbim despre eforturile extraordinare făcute de către ministrul Culturii din acea perioadă, dl Ionuț Vulpescu, urmat de dl ministru Lucian Romașcanu, pentru că fără eforturile acestor miniștri ai Culturii din guvernarea PSD, probabil conducerea actuală a PNL-ului ar fi reușit să sărbătorească 145 de ani de liberalism într-o fastuoasă cârciumă. Lucrul acesta țin să vi-l spun pentru că mi-a fost și mie dat să văd cum, pentru prima dată, Parlamentul României a votat în unanimitate achiziționarea acestui obiectiv de patrimoniu și dl președinte a crezut de cuviință să atace la Curtea Constituțională această lege, pe motive chiar întemeiate. Nu-mi aduc aminte ca la momentul respectiv, când Curtea Constituțională a votat cu unanimitate de voturi faptul că legea este constituțională, ca dl Orban, săditorul de pomi de la vila Florica să fi avut vreo reacție”, a susținut Ion Mînzînă.

Comments

Comments are closed.