Video! Mult zgomot pentru nimic. Voiculescu rămâne ministru la Sănătate, PNL se face că e supărat

apr. 12, 2021

PNL, Florin Cîțu și Ludovic Orban au făcut o mișcare politică extrem de greșită. Luat de val probabil, Florin Cîțu, în calitate de premier, i-a cerut demisia de onoare lui Vlad Voiculescu. Au urmat câteva zile de atacuri acide între PNL și USR. Useriștii și-au arătat colții, lovind diret în Cîțu, transmițând un mesaj direct: ori Voiculescu, ori pică guvernul.

Așa se face că, în ședința de coaliție, liberalii au accpetat, cu coada între picioare. Mai mult, unii dintre cei care au ieșit în public cu acuze la adresa lui Voiculescu sau Arafat, inclusiv ministrul Bode, au ajuns să își nuanțeze declarațiile.
Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii sunt nemultumiti de activitatea lui Vlad Voiculescu, dar că decizia mentinerii sau schimbarii unui ministru revine partidului care l-a propus. Pe de alta parte, se poate ajunge la schimbarea lui Voiculescu daca acesta nu demonstreaza o „imbunatatire semnificativa” a activitatii, prin decizia premierului de demitere a ministrului:


    „Am fost ca orice cetatean roman afectati de ceea ce s-a intamplat la spitalul Foisor. Intelegem nevoia de crestere de paturi la ATI dar orice decizie de transformare a unui spital in spital COVID trebuie sa urmeze niste pasi si transformarea unui spital trebuie sa permita tratarea pacientilor in cele mai bune conditii.
    Le-am spus foarte clar colegilor de la USR PLUS ca raspunderea politica exclusiva pentru mentinerea lui Vlad Voiculescu in functie revine aliantei care l-a propus. In ceea ce ne priveste, privim extrem de ingrijorati modul in care este gestionat Ministerul Sanatatii, ca exigenta noastra este maxima.
    Vreau sa lamuresc o problema, noi sustinem foarte clar dreptul premierului ca atunci cand un ministru genereaza situatii care pot pune in pericol buna functionare a guvernului, premierul are dreptul de a propune schimbarea ministrului respectiv. Cred ca fiecare formatiune trebuie sa aiba propria evaluare a ministrilor si cand nu-si face treaba partidul care l-a propus sa fie cel care solicita schimbarea.
    Premierul are dreptul atunci cand are suficiente argumente sa propuna schimbarea unui ministru indiferent din ce partid provine.
    Ministerul Sanatatii este unul din ministerele unde au aparut foarte multe probleme si unde nevoie de o analiza exgtrem de obiectiva si exigenta si daca nu se constata o imbunatatire semnificativa a activitatii ministerului se poate ajunge chiar la schimbarea ministrului”

Comments

Comments are closed.