Video! Operațiune de salvare în zona vârfului Negoiu din Făgăraş a unui turist rănit

apr. 10, 2022

Peste 30 de salvatori montani din Argeș și Sibiu au fost implicați într-o amplă acțiune de salvare a unui turist care s-a accidentat în zona vârfului Negoiu/Strungi din masivul Făgăraș în această noapte. După 12 ore de eforturi, turistul, un bărbat de 47 de ani din Constanța, a fost salvat. El a fost transportat la Spitalul municipal din Curtea de Argeș cu politraumatisme și o fractură de membru inferior drept.
Operațiunea de salvare a început în jurul orei 18,30, în urma unui apel la SNAU 112. Elicopterul trimis dinspre Caransebeș nu a putut ajunge în zonă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, astfel că operațiunea de salvare a continuat terestru.
Echipa de prim răspuns a fost lăsată de elicopter la aproximativ o oră de mers până la victimă. Echipele de sprijin au ajuns după aproximativ 7 ore la locul incidentului. Întreaga operațiune s-a terminat de dimineață, la oa 7.30.
Salvamont Argeș face încă o dată apel la iubitorii muntelui să își ia toate măsurile de precauție, să analizeze traseele pe care vor să le parcurcă și să se doteze corespunzător. În caz de nevoie, turiștii aflați în dificultate trebuie să sune la Dispeceratul Național Salvamont, folosind sintagma  0salvamont, prin apăsarea tastelor corespunzătoare literei, unde un dispecer va redirecționa apelul către formația Salvamont pe raza căreia se află situația în cauză. De asemenea, la acest număr pot fi cerute și informații privitoare la starea traseelor turistice. Pentru apelul de urgență formați 112.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online