Video! Orban intervine în scandalul de la Inspectoratul Școlar Argeș și o atacă pe Gorghiu: ‘Nu ştiam că am o colegă care conduce Guvernul şi că inspectorii şcolari sunt schimbaţi la comandă politică’

iul. 7, 2021

Ludovic Orban reacţionează dur la demiterea şefei Inspectoratului Şcolar Argeş, la insistenţele Alinei Gorghiu. „Vina” profesoarei ar fi fost că l-a susţinut pe Orban în alegerile interne din PNL, susține Alina Gorghiu prin aducerea de elevi care să îl voteze pe Gelu Tofan. În ziua în care Alina Gorghiu a lansat acea acuzație, declarația s-a rostogolit în toată presa județeană și centrală, iar ministrul Sorin Câmpeanu a demis-o pe Liliana Murguleț.

„Nu ştiam că o colegă senator care conduce Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi că inspectorii şcolari sunt schimbaţi la comandă politică. Din întâmplare o cunosc pe doamna profesoară. A fost profesoară într-un liceu care mi-a fost apropiat. Este un cadru didactic de un înalt profesionalism, extrem de serios şi care a condus Inspectoratul Şcolar cu rezultate. Aceasta decizie este a nu ştiu câta decizie prin care se fac schimbări în administraţie pentru că există o patimă prea mare în competiţia internă”, a declarat Orban.

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirma luni că inspectorul şcolar general al judeţului Argeş trebuie demis de urgenţă, susţinând că „a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa”. Marţi, Alina Gorghiu şi-a exprimat satisfacţia pentru demiterea colegei sale de partid.

Comments

Comments are closed.