Video! Piața Primăriei, redeschisă piteștenilor

mart. 12, 2021

De astăzi, Piața Primăriei poate fi din nou tranzitată de piteșteni. Aceștia au așteptat cu nerăbdare, dar și cu o anumită curiozitate redeschiderea zonei pietonale. Chiar dacă nu s-a tăiat vreo panglică, la eveniment primarul Cristian Gentea i-a avut alături, pe lângă cei din conducerea Primăriei, și pe președintele CJ Argeș Ion Mînzînă și cei doi vicepreședinți Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu.
Chiar cu câteva minute înainte de recepție, muncitorii lucrau de zor pentru ultimele finisaje. Piteștenii au putut vedea în final cum arată noua piață. Dale mai mici de granit, dar cu o grosime considerabil mai mare, constructorul Tehno Fluid Solutions dând asigurări că nu vor mai fi cazuri în care dalele să se spargă. Dalele au fost aduse din China și India.
S-a extins zona de bănci prin montarea unor rigle din lemn plastifiat și au fost montate, în spătarele acestora, prize USB pentru încărcarea telefoanelor mobile.
Spațiile verzi, mărite cu aproximativ 10 mp, vor fi întreținute de o instalație care cuprinde 214 aspersoare cu sistem automat.
Primarul Cristian Gentea susține că va îmbunătăți aspectul pieței prin aducerea de arbuști.

Ca elemente de noutate absolută, în piață, alături de Galeria de Artă, a fost construită o toaletă publică subterană, iar lângă Primărie a fost montat un video wall performant pe care vor rula imagini de la diferite evenimente sau meciurile FC Argeș, lucru apreciat și de președintele CJ Argeș, Ion Minzînă.

Valoarea finală a contractului a scăzut cu 1,4 milioane de lei din cei aproape 15,6 milioane. Scăderea cu peste un milion de lei reprezintă economie la bugetul local și s-a realizat prin optimizarea proiectului. Lucrările s-au desfășurat pe perioada unui an de zile.

Comments

Comments are closed.