VIDEO! Polițiștii au protestat la Pitești împotriva măsurilor guvernului

feb. 22, 2021

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România continuă protestele planificate, împotriva măsurilor luate de guvern. Caravana sindicaliștilor a ajuns la Pitești, unde câteva zeci de persoane au protestat în fața Prefecturii Argeș. La protest la care au participat și sindicaliști din Argeș au venit și colegi din alte județe, inclusiv din Timișoara sau Constanța.

Nu cerem majorări salariale și pensii mărite, cerem doar respectarea legilor (…) Dacă Guvernul cere polițiștilor să respecte legea, noi cerem să o respectăm cu toții! Protestul nostru nu e doar pentru noi, e pentru toti angajații din România, indiferent dacă lucrează la stat sau în mediul privat, a precizat Cecilia Tatia, președintele Cartel Alfa Argeș și a biroului teritorial al SNPPC, care a menționat că sindicaliștii sunt solidari cu minerii care protestează de mai multe zile în Valea Jiului.

La rândul său, Marius Ionescu, președintele Sindicatului Polițiștilor a subliniat că sindicaliștii nu pot fi de acord cu tăierile și cu proiectul de austeritate inițiat de guvernanți. Acesta a mai spus că dacă Guvernul nu va debloca Legea 153/2017 privind salarizarea, precum si Legea 223/2015 privind pensiile militare, respectiv nu va acorda inflatia de 3,8% pe 2020 sindicatul va introduce 40.000 de actiuni in instantele de contencios administrativ si civile atat pentru politisti activi, politisti pensionari si personal contractual

Comments

Comments are closed.