Video! Primarii, revoltați că PNL a confiscat momentul semnării secțiunii 5 din Pitești-Sibiu. Contribuția PNL: „Au adus altă firmă de management”

mai 13, 2020

Lăsați pe dinafară de liberali, reprezentanții autorităților locale care au făcut munca de jos cu documentațiile pentru terenurile unde ar urma să fie construită secțiunea Curtea de Argeș-Pitești din autostrada Pitești-Sibiu, s-au revoltat în conferința de presă a CJ Argeș. Inclusiv Dan Manu, președintele CJ Argeș, a apreciat că liberalii au dorit ca la semnarea contractului să fie numai un subiect de casă, prin care PNL și-a arogat toate meritele acestui proiect. „S-a dorit ca semnarea contractului să fie numai un subiect de casă, prin care PNL si-a arogat exclusiv toate titlurile și toate meritele legate de semnarea acestui proiect, lucru care este nedrept pentru cetățenii județului. Este nedrept pentru că, atât CJ, cât și primăriile din zonele pe unde va trece această autostradă, au contribuit din plin la realizarea acestui proiect, la fel a contribuit și CJ. În opinia noastră, nu trebuie să politizezi un asemenea mare eveniment național, nu numai județean, ci să contribui, indiferent de coloratura politică, cu priceperea ta pentru realizarea unui obiectiv de o asemenea importanță. PNL a încercat să sechestreze, să izoleze acest eveniment, crezând că va avea un bonus politic. Veți vedea că și autoritățile locale au contribuit din plin la acest proiect. Cea mai importantă concluzie a fost oportunitatea unei legi care să permită statului să acționeze printr-o lege privind zona și proiectul de interes strategic național și internațional, care nu exista atunci. Noi am fost aceia, împreună cu colegii de la Vâlcea și Sibiu, care am generat și inițiat acest act legislativ aprobat în regim de urgență, ocazie care a dat posibilitatea catagrafierii. (…) Sunt convins că, până la finalizarea acestui tronson, o perioadă de 4 ani, vor mai veni și vor mai pleca și guverne și miniștrii. Vreau să spun că nu trebuie să pui în prim-plan o coloratură politică, ci profesioniștii, o echipă care poate să îndeplinească un deziderat atât de necesar țării”, a precizat Manu.
La rândul său, Gheorghe Stancu, primarul la Bascov a vorbit pe larg despre eforturile depuse de primari pentru ca CNAIR și mai departe firma de consultanță să ajungă la această etapă. El a subliniat că vor fi probleme cu exproprierile pentru că în documentații nu sunt luate în calcul mai multe situații complexe ale proprietarilor, atât persoane fizice, cât și juridice. 603 persoane vor fi expropriate numai în zona Bascov Cel mai direct a fost primarul de la Budeasa, Nicolae Rachieru: „Acum câteva luni a fost o ședință la Prefectură, cu cei de la Compania Națională de Autostrăzi, cu noua firmă de management ce se ocupă de autostradă, care ne-a spus că toată munca noastră de doi ani și ceva să o dăm la o parte, pentru că ei au venit acum, altă companie, altă firmă, iar ce a făcut guvernarea PSD nu mai este bun. Și că trebuie să reluăm toată munca, să facem altceva. De fapt, le-am pus la dispoziție aceleași documente, dar altei firme de management. Asta este contribuția PNL: au adus altă firmă de management, altceva nu au făcut”.

Comments

Comments are closed.