Video! Promisiuni pentru centura de Vest a Piteștiului

mai 12, 2020

Astfel, premierul Ludovic Orban şi Lucian Bode, ministrul Transporturilor, au fost prezenţi la Prefectura Argeş, la semnarea contractului de execuţie pentru secţiunea 5 Piteşti-Curtea de Argeş (30,35 km) ca parte a autostrăzii Piteşti-Sibiu, cel mai important proiect rutier al României.

roiectul tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti, parte a autostrăzii A1 care va lega Bucureştiul de Nădlac, are o lungime totală de 122,11 kilometri, acesta fiind divizat în cinci secţiuni care traversează trei judeţe: Sibiu, Vâlcea şi Argeş. Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti, cuprinsă între kilometrii 91+761 şi 122+110, va avea o lungime de 30,35 kilometri.

Conform datelor CNAIR, valoarea estimată a secţiunii dintre Piteşti şi Curtea de Argeş este de 1,8 miliarde de lei, fără TVA, cu o durată a contractului de 120 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.
Directorul CNAIR a afirmat că în perioada următoare va fi construită și centura de Vest a Piteștiului, care ar urma să facă legătura între Drumul Expres Pitești-Craiova și autostrada Pitești-Sibiu. Conform oficialului, centura de Vest ar trebui să fie finalizată mai înainte sau în același timp cu autostrada.

Comments

Comments are closed.