Video. Rezultate Alegeri locale. Cum votezi în siguranță

sept. 26, 2020

Se fac ultimele pregătiri pentru alegerile de duminică. De obicei, la alegerile locale, datorită interesului ridicat, prezența este cea mai mare. Acum însă, scrutinul este organizat în condiții de pandemie, așa că au fost luat măsuri speciale pentru ca un posibil alegător infectat să nu îmbolnăveasca şi pe alții. Sunt culoare separate pentru cei care ar avea o temperatură de peste 37, 3. Autorităţile și partidele spun că totul se va desfăşura în condiţii de siguranţă. Cu toate acestea, sunt și alegători care se tem să mai meargă la vot.

Procesul de votare se va face în pandemie după reguli stricte, care trebuie respectate de toată lumea. În primul rând, masca este obligatorie după ce intrați în incinta sălii de votare.

După ce votați, duceți ștampila și luați cartea de identitate.

Autoritățile dau asigurări că se va respecta distanța socială, ștampila este dezinfectată și va exista personal care va lua temperatura alegătorilor.

Au fost montate cabinele, urnele și au fost aduse buletinele de vot, ștampilele și autocolantele.

Cei răciți sau cu stări febrile vor avea prioritate, iar cabina folosită de ei va fi dezinfectată după votare. Pentru alegerile de duminică au fost mobilizați 43 de mii de polițiști, jandarmi și pompieri. Potrivit Autorității Electorale Permanente, costul alegerilor locale se ridică la aproape un miliard de lei.

Comments

Comments are closed.