VIDEO! Robert Glință, calificare uluitoare în finala la 100 m spate de la Olimpiada de la Tokyo

iul. 26, 2021

Înotătorul piteștean Robert Glință este la un pas să câștige o medalie olimpică, poate cea mai strălucitoare în Japonia.

Robert Glință s-a calificat pentru a doua oară în ultimul act la 100 metri spate. Are al 8-lea timp, dar românul speră să-și depășească limitele. Piteșteanul spune că este nemulțumit de forma sa fizică, dar asta nu înseamnă că nu se va lupta pentru o medalie. A terminat al patrulea în prima semifinală. 53,20 secunde, un timp mult sub cel cu care câștiga anul acesta aurul european, la Budapesta: 52.88. Dar un progres față de rezultatul din serii, cu o zi înainte, când înotase 53,67. E un timp care-l trimite însă în finală. Are o sutime mai puțin decât japonezul Ryosuke Irie, primul de sub linie.
Robert Glință s-a mai calificat în ultimul act la 100 metri spate și la Olimpiada de la Rio din 2016,

„Mă bucur că a fost o cursă mai bună decât în serii, că am îmbunătățit timpul și, m-a ajutat bunul Dumnezeu să intru în finală la o sutime de secundă față de locul 9.
Mai am o șansă și încerc să profit la maxim de ea. În cele 24 de ore până la finală să mă concentrez pe recuperare și refacere. Vreau să-mi adun toate forțele ca să reușesc o cursă de care să fiu eu mulțumit. (…) Cel mai mult și cel mai mult m-ar interesa să cobor sub timpul meu de referință, de record personal. Dacă voi reuși acest lucru, mă voi declara mulțumit indiferent de locul pe care mă voi clasa în finală”, a declarat sportivul piteștean pentru Gazeta Sporturilor după calificarea în finală.

Comments

Comments are closed.