Video! Se închide podul de la Căteasca! Pericol de prăbușire!

mai 11, 2022

De la 15 mai 2022, se închide circulația pe podul peste râul Argeş de pe DJ 703B, km. 84+723, Leordeni – Căteasca. Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeş R.A., în calitate de administrator al drumurilor județene, informează participanții la trafic că, începând cu data de 15.05.2022, ora 00:00, se instituie închiderea circulației pe podul peste râul Argeş de pe DJ 703B, km. 84+723, Leordeni – Căteasca.


Această măsură s-a impus potrivit dispozițiilor art. 27 l it. c) din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, coroborate cu concluziile raportului de expertiză tehnică întocmit cu privire la starea tehnică a podului, din care rezultă că podul se încadrează în clasa V de stare tehnică, respectiv CRITICĂ, fiind impropriu circulației pe drumurile publice.
Măsura a avut în vedere asigurarea siguranței în circulație a participanților la trafic fiind necesare măsuri urgente de reabilitare a podului, până la readucerea acestuia la starea tehnică de siguranță şi confort în trafic.

Președintele CJ Argeș Ion Mînzînă a explicat că instituția a acționat în instanță constructorul care a refuzat să efectueze lucrările de reparații, în ciuda faptului că lucrarea avea termen de garanție pe o perioadă de 50 de ani! În acest context, până când instanța nu dă o sentință definitivă, pe pod nu pot fi făcute nici investiții de consolidare.
 
Având în vedere situația creată, participanții la trafic că pot folosi următoarele rute alternative:
– D.N.7: Găeşti -Topoloveni -Piteşti – A l (Piteşti Est);
– Al (km.94) – DJ702G – cu varianta spre Piteşti: Căteasca – Coşeri – Catanele
-Al (km.106) şi varianta spre Găeşti: DJ702G – Căteasca – Răteşti -Tigveni –Pătuleni -Pătroaia Deal – Potlogeni Deal -Ioneşti -DN61 – Găeşti.
Participanții la trafic sunt rugați să respecte restricția instituită şi semnalizarea rutieră temporară. 

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online