Video! Sindicaliștii din sănătate au pichetat Prefectura Argeș: Ieri eram eroi, acum ne-ați luat drepturile! Un guvern mincinos

ian. 12, 2021

Circa 100 de sindicaliști din întreg județul, care își desfășoară activitatea în unitățile sanitare și de asistență socială argeșene au pichetat Instituția Prefectului astăzi, începând cu ora 12.00.

Sindicaliștii din Federația Sanitas au pichetat Prefectura Argeș în semn de protest față de intenția Guvernului de înghețare a salariilor bugetarilor. 
Principalele revendicări ale angajaților din sănătate sunt legate de aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată și acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială. 

Angajații, nemulțumiți de situația creată de executiv, susțin că așteptările pe care le aveau de la actual Guvern, „le-au fost înșelate” și atenționează că vor apela la toate mijloacele pentru a determina guvernanții să renunțe la această măsură ori pentru a respinge ordonanța dată de guvernul Cîțu.

Comments

Comments are closed.