Video! Tabăra „Pregătiți pentru viață” pentru copiii instituționalizați la Bughea de Sus

sept. 27, 2023

Un week-end plin de activități educative și relaxante. Un weekend prin care tinerii instituționalizați participanți la tabăra organizată în Argeș, în cadrul proiectului ”Pregătiți pentru viață”, au mai deprins unele abilități necesare în pregătirea pentru viața de adult.
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prin Casa de Cultură a Sudenților Pitești în parteneriat cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județele Argeș, Teleorman și Vâlcea, au pus în mișcare proiectul „Pregătiți pentru viață”. Proiectul presupune organizarea unor tabere gratuite în localitatea Bughea de Sus, ale căror beneficiari sunt 270 de tineri și alți 30 de însoțitori din sistemul de protecție sau identificați de Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din cele trei județe.
Prima serie a participanților la tabără s-a desfășurat în perioada 22-24 septembrie la pensiunea ”Casa Bella” din Bughea de Sus. În cadrul proiectului beneficiarii au fost primiți la venirea în locație cu welcome gift, au primit diplome de participare, câștigătorii competiților au primit diferite materiale sportive și au participat la workshop-uri de teatru, de tradiții populare și dans (sportiv, street dance, caracter), demonstrații de dans, cursuri de autoapărare, precum și concursuri sportive (fotbal, baschet, volei, tenis de masă, etc.) și de orientare turistică – ”Pregătiți pentru viață, orientați pentru munte”, drumeții, foc de tabără, seară folk, DJ și MC pentru seară de disco, prezentări cu caracter, educativ și informativ (pe teme antidrog, educație – reducerea abandonului școlar, șomaj, muncă, potențial turistic, dezvoltare personală, deprinderi de viață independent, prezentare a manevrelor de acordare de prim ajutor, etc.).
Coordonatorul activităților taberei, directorul CCS Pitești, Daniel Ionescu, a transmis mulțumiri tuturor partenerilor, ”din partea ISJ Argeș – CJRAE Argeș – Maria Bortoi și Nicolae Mihaela, locotenent Bodea Marian Bogdan și plutonier ajutant șef Lițiu Marian – ISU Argeș, și alții”. De asemenea, directorul CCS Pitești, a subliniat importanța acestui proiect: ”Este o șansă unică atât pentru beneficiari, cât și pentru toți cei implicați în acest proiect. ”<> a venit ca o gură de aer pentru acești tineri care au putut merge în tabără și care au beneficiat într-un week-end de momente unice. Și vreau să mulțumesc însoțitorilor beneficiarilor, partenerilor instituționali implicați, voluntarilor UPIT și colegilor pentru deschidere și implicare. Un lucru ce trebuie subliniat este implicarea și perseverența ministrului Natalia Intotero pentru a dezvolta dialogul cu tinerii și a oferi acestora oportunități de dezvoltare reală prin diverse proiecte. Am remarcat, cu bucurie, că de când a venit la conducerea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, dm Natalia Intotero s-a implicat în implementarea și derularea proiectelor cu și pentru tineri, în buna funcționare a instituțiilor subordonate și aici stau drept dovadă numeroasele întâlniri cu directorii CCS-urilor din țară, vizitele în teritoriu la diferite acțiuni. Totodată, la nivel național, acum, pe 5 octombrie se va desfășura o acțiune de amploare, o acțiune antidrog, pentru care trebuie să îi mulțumim în primul rând dm. ministru.

Vorbim de ”Campania pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool, tutun, droguri și alte substanțe nocive, în rândul tinerilor și studenților” prin care, simultan, la nivel național, în toate CCS-urile din țară se vor desfășura diferite activități. Încă un lucru excelent pentru tineri a fost, de când a venit dm ministru Natalia Intotero, concursul de proiecte pentru tineri și studenți, dar și Gala Națională a Tineretului ce se va desfășura curând” – Daniel Ionescu, director Casa de Cultură a Studenților Pitești.
Că acțiunea a fost una de succes stau dovadă și mesajele care au curs ulterior către organizatori, iar copiii transmițând că doresc să se revadă cât mai curând într-o nouă tabără!
Parteneri în buna desfășurare a proiectului au fost Asociația Zimbrul Carpatin, ISU Argeș, ISJ Argeș – CJRAE Argeș, ITM Argeș, CJ Argeș – Salvamont Argeș, CPECA Argeș, însă lista rămâne deschisă pentru următoarea serie.

Comments

Comments are closed.