Video! Tătaru vrea ca toate spitalele, inclusiv cele ale administrațiilor locale, să rămână în coordonarea ministerului Sănătății

iun. 4, 2020

Ministrul Sănătăţii a precizat, joi, la Spitalul Mioveni, că intenţionează preluarea coordonării medicale a spitalelor, aşa cum a fost pe durata stării de urgenţă, pentru a avea ”o activitate medicală şi de calitate, dar şi complexă”. Tătaru a vizitat spitalul Mioveni, la invitația primarului Ion Georgescu. Pro Media TV a transmis live evenimentul și conferința de presă.

Din punct de vedere financiar, potrivit ministrului, unităţile medicale ar urma să depină în continuare de autorităţile locale. Tătaru explică faptul că, pe durata pandemiei, s-a dovedit eficienţa măsurii ca spitalele să fie coordonate de către Ministerul Sănătăţii.
 ”Se preia coordonarea strict medicală. Subordonarea ordonatorilor de credite rămâne autorităţilor locale. Condiţia este ca noi să avem un management, o conduită şi o coordonare medicală centralizată pentru a putea desfăşura o activitate medicală şi de calitate, dar şi complexă”, a subliniat ministrul. El a adăugat că, pe durata pandemiei, s-a dovedit eficienţa măsurii ca spitalele să fie coordonate de către Ministerul Sănătăţii. „Dacă în această pandemie nu aveam coordonarea, nu puteam, oricât aş fi mers eu pe fiecare spital, să aduc modificări acelui management şi gândiţi-vă că au fost focare importante”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

 

Comments

Comments are closed.