Weekend plin pentru jandarmii argeșeni. Ce sfaturi au pentru cei care se duc la munte

iun. 18, 2021

Peste 200 de jandarmi argeșeni vor fi la datorie, zilnic, în perioada 19-21 iunie pe raza județului Argeș, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță sărbătoarea de Rusalii.
Efectivele de ordine publică vor acționa zilnic pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, precum și pentru verificarea respectării legislației în vigoare pe linia picnicului, în cooperare cu alte instituții cu atribuții în acest domeniu.
Având în vedere că în acest sfârșit de săptămână, orașul Topoloveni sărbătorește 600 de ani de la prima atestare documentară, jandarmii se vor afla în mijlocul cetățenilor pentru ca aceștia să se bucure în siguranță de acest eveniment important.
Recomandăm cetăţenilor să adopte un comportament civilizat şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau să apeleze numărul unic de urgență 112 dacă sunt implicați sau observă persoane care sunt implicate în fapte antisociale.
Totodată, pentru cetăţenii care își vor petrece timpul liber în natură, jandarmii reamintesc câteva obligaţii legale referitoare la activităţile de picnic:

  • să desfăşoare activităţi de picnic numai în zonele special amenajate şi/sau a zonelor indicate pentru acest tip de activităţi;
  • să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
  • să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
  • să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
  • să nu hrănească animalele sălbatice și să evite contactul cu acestea.
    De asemenea, pe traseele montane vor fi prezenți jandarmii montani care se vor asigura că iubitorii de munte se vor bucura de natură în siguranță.
    Pentru acest lucru recomandăm persoanelor să nu se aventureze pe trasee fără echipament adecvat, să se informeze asupra gradului de dificultate al traseului și să nu consume băuturi alcoolice. Totodată, aceștia nu trebuie să recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor de orientare.
Comments

Comments are closed.