Zi neagră. 11 argeșeni infectați cu COVID au murit. Trei, numai astăzi

apr. 28, 2020

Argeșul a ajuns la cota 11 persoane infectate cu COVID-19 decedate, din care trei numai astăzi. Unul dintre pacienți era la dializă. Este vorba despre un bărbat, de 82 ani, comorbidități: diabet tip 2, hipertensiune arterială, amputate medie coapsa dreaptă, internat la Spitalul Orășenesc Mioveni, un bărbat de 84 ani, comorbidități: insuficiență cardiacă globală, hipertensiune arterială, sechele AVC, hemoragie digestivă, insuficiență renală acută, internat la Spitalul Orășenesc Mioveni și o femeie de 65 de ani, comorbidități: neoplasm pancreas, diabet, insuficiență renală cronică, hipertensiune (pacientul de la Centrul de Dializă Fresenius).

Instituția Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:
-persoane aflate în carantină instituționalizată: 228;
-persoane internate în spital: 147;
-persoane vindecate: 21;
-persoane diagnosticate pozitiv: 134;
-persoane decedate: 11.

Conform prefecturii Argeș, DSP Argeș a început de săptămâna trecută acțiunea de testare COVID a personalului medical și a pacienților din centrele de dializă din județ. Până în prezent, acțiunea a avut loc în două centre dintre cele trei din județ.
În Centrul de Dializă al Spitalului Județean de Urgență Pitești s-au recoltat probe de la personalul medical (10 persoane) și de la 4 pacienți. Toate cele 14 persoane au primit rezultat negativ. Testarea va continua cu încă 102 pacienți.
La Centrul de Dializă “Fresenius” din Pitești au fost testați: 3 medici, 9 asistente, 10 infirmiere și 15 pacienți. Aici au fost confirmați 4 pacienți cu virusul COVID-19. Din păcate, în această dimineață unul dintre pacienții confirmați a decedat.
La al treilea Centru de Dializă din Argeș, la Câmpulung, urmează să fie testat personalul medical (22 de persoane) și pacienții (68).

Comments

Comments are closed.