Video! Florea Eduard: Zonele metropolitane și parcurile industriale, soluția ca Argeșul să atragă investitori

sept. 3, 2020

Un centru de mentenanţă a avioanelor civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737 a devenit operativ în Iași. O investiție de 10 milioane de euro, care presupune locuri de muncă bine plătite și personal specializat.
Candidatul Partidului Ecologist Român la funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș, Eduard Constantin Florea, afirmă că singura soluție eficientă pentru ca Argeșul să nu mai fie ocolit de investitori este înființarea de zone metropolitane în jurul marilor orașe pentru a se permite găsirea de terenuri disponibile pentru înființarea de parcuri industriale.
„În calitate de candidat al Partidului Ecologist la președinția Consiliului Județean Argeș am introdus în programul meu politic o atenție deosebită înființării de zone metropolitane, care pot aduce o mulțime de beneficii. Am propus înființarea a șase zone metropolitane în jurul marilor orașe – Pitești-Ștefănești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni, Costești, Topoloveni, prin care să se încerce o dezvoltare unitară a județului.
Prin înființarea acestor zone metropolitane putem reuși accesarea de fonduri europene mult mai consistente decât ar putea atrage fiecare localitate în parte. Putem asigura astfel extinderea și modernizarea rețelelor de utilități, putem rezolva problema infrastructurii rutiere, a transportului în comun și, foarte important, să aducem investitori prin înființarea de parcuri industriale. Este clar că în zonele aglomerate urbane este foarte dificil să găsim terenuri disponibile și atunci soluția rămâne în localitățile limitrofe.
Știu că pare aproape ireal, dar situația de astăzi este de fapt ireală. În timp ce restul județelor au deja parcuri industriale, în Argeș, cei care s-au perindat la conducere, nu au reușit în 30 de ani să înființeze un singur parc industrial. Pentru mine, ca om de afaceri, acest lucru mi se pare ireal.
Centrul de la Iași este doar cel mai recent exemplu, dar sunt județe, precum Prahova, care au deja peste 10 parcuri industriale funcționale! Prin conlucrare, putem îndeplini acest deziderat și putem atrage și noi investitori care să creeze locuri de muncă bine plătite, iar argeșenii pot beneficia nu doar de un trai mai bun, ci și de o pregătire profesională mult mai înaltă. Dincolo de multitudinea de promisiuni electorale cu care suntem invadați, Partidul Ecologist Român vine cu soluții clare, cu propuneri viabile, care să dezvolte întregul județ și care să permită argeșenilor să trăiască bine și sănătos la ei acasă!”, a declarat Eduard Constantin Florea, președintele PER Argeș și candidat la președenția CJ Argeș.

Material comandat de Partidul Ecologist Român, Filiala Argeș. Executat de SC GOLDENFISH PRODUCTION SRL. CUI-MFC: 21200195

Comments

Comments are closed.