Video! Aurel Bălășoiu: Ministrul Agriculturii îi tratează pe fermieri cu dispreț. Mulți agricultori din Argeș au intrat în faliment

iun. 14, 2021

Fostul primar al comunei Rociu Aurel Bălășoiu, în prezent ajuns parlamentar al României, a precizat că ministrul Agriculturii dă dovadă de incompetență și de dispreț. Prima veste de la Comisia Europeană a fost respingerea fondurilor care ar fi trebuit alocate României pentru Agricultură, câteva miliarde de euro. Asta, în condițiile în care ministerul Agriculturii este restant inclusiv în plata sprijinului acordat fermierilor, dar și în finanțarea programelor dedicate acestora. În ciuda numeroaselor proteste, ministrul Agriculturii, susține Bălășoiu, nu numai că nu a stat de vorbă cu structurile asociative ale fermierilor, dar a refuzat și să vină în comisia de Agricultură din Parlament, dând dovadă de dispreț pentru toate părțile implicate.

Aurel Bălășoiu a atras atenția că deja mai mulți fermieri au închis porțile, pentru că nu și-au încasat fondurile pe anul trecut și cum cele de anul acesta au întârziat, ei nu și-au mai putut achita datoriile eșalonate deja. În acest context, cu o parte din culturi distruse din cauza vremii, din lipsa de sprijin financiar, dar și pentru că veniturile încă nu au venit din vânzarea producției, mulți nu au mai făcut față situației. Iar situația se multiplică la nivelul întregii țări, punând în pericol securitatea alimentară a românilor care și așa s-au confruntat cu creșteri consistente ale prețurilor la alimente.

Comments

Comments are closed.